Oppia ikä kaikki: Bravers TET-harjoittelijan silmin

Saana Karikumpu

In Uncategorized Posted

Muutamia viikkoja sitten Bravers sai ensimmäisen TET-harjoittelijansa, Kiara Finellin. Kiara pääsi tutustumaan työelämävalmennusten maailmaan eturivin paikalta viikon ajan.

Viikko oli opettavainen Kiaralle, mutta myös Braversille. Kiaran esittäessä tiukkoja kysymyksiään hän antoi meille arvokkaan mahdollisuuden käydä läpi ja kirkastaa niitä asioita, joista nopeasti arjessa tulee itsestäänselvyyksiä. Hyvien kysymysten lisäksi Kiara toi uusia näkökulmia asioihin. Kysymisen taitoa ja omien mielipiteiden ja ajatusten esiin tuomista tarvitaan työssä kuin työssä, ja toki elämässä muutenkin.

Yläkoululaisen saaminen viikoksi avarsi silmiämme myös siinä, mitä nuoret kokevat tulevaisuuden työelämätaitojen olevan ja millaisten taitojen oppimiseen heitä tuetaan koulumaailmassa.

Kiara Finell

Haastattelimme Kiaraa harjoitteluviikon päätteeksi. Tässä hänen ajatuksiaan viikosta Braversin matkassa:

Miksi valitsit Braversin TET-paikaksi?

Valitsin Braversin TET-paikaksi, koska olin kiinnostunut siitä, mitä Bravers tekee ja mitä valmentaminen muutenkin tarkoittaa. Valmentaminen oli minulle ihan uusi asia ja oli hienoa päästä viikoksi seuraamaan sitä.

Mitkä asiat jäivät viikosta päällimmäisenä mieleen?

Päällimmäisenä mieleen jäi, kun pääsin seuraamaan valmennusta vierestä ja näkemään, millaista se on. Hienoa oli, että valmennuksia pidetään erilaisille työyhteisöille.

Mikä valmennustyössä yllätti?

Valmennustyössä yllätti, miten aiheet ja teemat olivat samanlaisia kuin yläkoulussa. Minulle oli uutta, että työssä käyvillä ihmisillä on samanlaisia haasteita vuorovaikutuksessa ja ihmisten kanssa työskentelyssä, kuin nuorilla. Yllättävää minulle oli myös, kuinka hyvin ihmisiin sai yhteyden etänä ruudun toiselta puolelta.

Näkisitkö itsesi joskus valmentajana ja miksi?

Näkisin, koska olen kiinnostunut ihmisistä ja vuorovaikutustaidoista. Haluan tehdä tulevaisuudessa työtä, jossa työskennellään ihmisten kanssa ja päästä auttamaan heitä eri tavoin.

Mitä aikuiset työelämässä voisivat oppia nuorilta?

Joissain työpaikoissa aikuiset voisivat oppia nuorilta sosiaalisen median sujuvaa käyttöä yritysviestinnässä. Braversillä ei tätä ongelmaa ole. Kun kuulin, että Bravers tekee valmennuksia, en tiennyt, mitä se tarkoittaa, mutta ajattelin sen olevan jotain mielenkiintoista.

”Toivoisin, että aikuisetkin suhtautuisivat valmennuksiin avarakatseisesti ja innokkaana.”

Kiarasta paljastui viikon aikana todellinen Bravers-sielu, ja odotamme innolla uusia mahdollisuuksia tehdä hänen kanssaan yhteistyötä.

Saana Karikumpu

Bravers Oy

0 Comments

Leave a Comment