Uracoaching ei ole vain työpaikan vaihtajan juttu

Sanna Salovuori

In Työhyvinvointi Posted

”Haluaisin kirkastaa itselleni ammatillisesti kuka olen ja mitä osaan. Tuntuu, että työssäni vaaditaan, että osaisin todella laajasti eri osa-alueita omaa osaamistani jatkuvasti kehittäen. Työni ja itseni kehittäminen motivoivat minua paljon, mutta välillä tulee riittämättömyyden tunne, kun en voi olla kaikissa asioissa yhtä aikaa superhyvä. Haluaisin selvittää mitkä ovat erityiset vahvuuteni, jolloin voin kehittää niitä edelleen ja suhtautua muihin aihealueisiin vähemmän intohimoisesti. Että voisin loistaa tietyissä tehtävissä, ja toisissa sanoa ihmisille hyvällä omallatunnolla, että ’tämä ei ole core-osaamisaluettani, mutta selvitän.’ Osaisitko auttaa mua coachina tässä?”

Näin kysyi uusi asiakkaani ottaessaan minuun ensi kertaa yhteyttä. Ja kyllä! Juuri tällaisissa asioissa uracoach voi auttaa. Tajusin, että liian moni liittää uracoachauksen mielessään pelkästään työelämän murroskohtiin; kun ollaan katselemassa uutta, vaihtamassa työpaikkaa tai jopa alaa. Tyypillisimmin uracoachaus maksetaan itse ja nautitaan salaa, kuin suklaapatukka keittiössä lasten mentyä nukkumaan, ihan kuin oltaisiin suorittamassa suurempaakin petturuutta.

Itsetuntemus on monen hyvän alku

Omien tavoitteiden, itsetuntemuksen tai motivaation kirkastaminen ei ole itsekästä.

Se, että opettelet tuntemaan itsesi paremmin, ei koskaan voi olla väärin ketään kohtaan.

Kun olet työntekijänä motivoitunut, päämääräsi ovat selkeitä ja oma osaamisesi ja kasvusi sekä sinulle, että työnantajallesi tärkeää, voit paremmin ja teet loistavaa jälkeä. Näin ruusuinen ei tilanne kuitenkaan usein ole. Itse asiassa oikeassa elämässä kuulen enemmän tarinoita paikallaan junnaavasta urasta, epämotivoivasta työilmapiiristä ja tuuliviirimäisesti muuttuvista tavoitteista. Moni lilluu tuuliajolla työelämän virrassa.

Oletko tullut ajatelleeksi, että sinä itse olet oman elämäsi ja työurasi keskeisin toimija? Se, kuinka hyvin työsi sinua motivoi, kuinka innostunut työstäsi olet ja onko työpaikalle mukava mennä, on ennen kaikkea sinun itsesi käsissä. Asia kannattaa ottaa puheeksi esimiehen kanssa hyvissä ajoin ilman pelkoa, että paljastut huonoksi työntekijäksi. Meillä kaikilla on ylä- ja alamäkemme työarjessa. Jos asiat kinnaavat tai olo on jämähtänyt, on työntekijällä vastuu ottaa asia puheeksi. Se ei ole itsekästä, vaan vastuullista. Ketään ei tarvitse syyllistää, sillä tunne on aina totta ja oma kokemus tärkeä.

Vasta ääneen kommunikoitu tunne mahdollistaa asioiden ratkaisemisen.

Sano se ääneen – ja jo helpottaa

Uracoach tulee tueksi silloin, jos omassa mielessä asiat ja ajatukset tuntuvat sekavalta vyyhdiltä. Tämäkin on täysin normaalia, etenkin jos työ on kuormittavaa ja kiire usein kaverina. Asian tai olon sanoittaminen toiselle ihmiselle saattaa saada vyyhdin purkautumaan yllättävän helposti. Riippuen siitä, mikä coachattavan oma tavoite on, keskitytään tutkimaan juuri kyseistä osa-aluetta, kirkastamaan ajatusta, laajentamaan näkökulmia ja etsimään piilottelevia voimavaroja tai tiedonjyväsiä.

Mikään ”jumi” tai tilanne ei ole vääränlainen tai liian mitätön coachin kanssa käsiteltäväksi.

Jos oma työ ahdistaa, ainoa vaihtoehto ei ole uuden työpaikan etsintä.  

Omaan tuttuun työhön voi rakastua uudestaan ja löytää kadonneen palon ja mahdollisuuksia, joita ei ole tullut ajatelleeksikaan. Alun sitaatti oli vain yksi esimerkki siitä, kuinka omaan työhön voi saada uutta potkua ja näkökulmaa. Ai mitenkö se tarina päättyi? Työskentelimme yhdessä asiakkaani vahvuuksien parissa ja hän huomasi muutaman tapaamisen jälkeen keskittävänsä töissä voimavaransa enemmän omille vahvuusalueillensa ja saavansa siitä valtavasti iloa ja innostusta työhönsä. Sellainen energia säteilee kauas – myös tiimi ja organisaatio kehittyvät, kun yksilö sykkii uutta virtaa. Tästä energiasta ovat useat organisaatiot jo valmiita maksamaan. Olisiko sinun?

Sanna Salovuori
Ratkaisukeskeinen valmentaja ja coach
Bravers Oy (co-founder)

Kuva: Unsplash / Jamie Street

0 Comments

Leave a Comment