Sovitteleva esihenkilö
Valmennus sinulle, joka kohtaat työssäsi haastavia tilanteita
Kaipaatko toimivia työkaluja ihmisten välisten ristiriitatilanteiden selvittämiseen?
Hyvä yhteistyö ja johtaminen perustuvat ihmisten väliseen arvostukseen. Toisen arvostaminen voi tuntua vaikealta, jos ollaan törmäyskurssilla ja yhteistyö takkuaa. Ihmisten johtamisessa ja esihenkilöroolissa näitä tilanteita on vaikea välttää, ja ne tuntuvat usein kuormittavilta. Ristiriidat ja konfliktit kaikessa haastavuudessaan tarjoavat silti aina myös mahdollisuuden parantaa yhteistyötä ja luottamusta.
Haluamme antaa sinulla uudenlaisia työkaluja, joilla voit kääntää haastavat vuorovaikutustilanteet mahdollisuuksiksi oppia ja vahvistaa yhteistyötä. Valmennuksessa syvennymme tarkastelemaan sitä, mistä konfliktit syntyvät, miksi ne tuntuvat niin tuskallisilta, ja miten niiden ratkomisen kautta voidaan vahvistaa ihmisten välistä yhteyttä – huolimatta siitä, ollaanko asiasta samaa vai eri mieltä. Kun esihenkilönä opettelet käymään yhteyttä luovia keskusteluja, autat ja toimit roolimallina tiimillesi ja sitä kautta koko organisaatiollesi.
Restoratiivisen lähestymistavan hyödyt organisaatiolle:
purkaa ennakkoluuloja
auttaa ymmärtämään toisten näkökulmia
antaa työkaluja käsitellä herkkiä tilanteita ennen kuin ne kärjistyvät
tuo taloudellista hyötyä lisäämällä tuottavuutta ihmisten hyvinvoinnin ja yhteistyön kautta
vähentää inhimillistä kärsimystä
vahvistaa empatiakykyä
kehittää resilienssä
sitouttaa henkilöstöä
luo psykologisesti turvallista ilmapiiriä
Valmennuksessa opit mallin, jonka avulla voit lähestyä haastavaa tilannetta, johtaa siihen liittyviä keskusteluja, peilata eri näkökulmia ja löytää yhteisen uuden suunnan ihmisten välille. Käymme läpi ja harjoittelemme käytännön tilanteita, jotta saat toimintamallit välittömästi käyttöön arjessa.

Kenelle valmennus on tarkoitettu?
Koulutus on suunnattu esihenkilöasemassa toimiville, henkilöstöhallinnon asiantuntijoille, työsuojeluvaltuutetuille, sekä muille sovittelusta kiinnostuneille johtajille ja asiantuntijoille.

Mitä on sovitteleva lähestymistapa?
Sovitteleva lähestymistapa pohjautuu restoratiivisuuteen, jossa painotus on yhteyden palauttamisessa ja luomisessa sekä vastakkainasettelun purkamisessa. Restoratiivisuus purkaa ennakkoluuloja, lisää ymmärrystä ja vastuunottoa tuo kunnioitusta yhteisön jäsenten välille eri näkemyksistä huolimatta.
VALMENTAJAT

Anni Harada
Vahva vuorovaikutuksen osaaja, ihmisläheinen tiimien toiminnan tuntija sekä vastuullinen, sitoutunut ja palveluhenkinen valmentaja, joka innostuu aidoista kohtaamisista sekä muutoksen ja kasvun mahdollisuuksista. Anni on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri (Tampereen yliopisto), työyhteisösovittelija (HY+) ja pilatesohjaaja (UKK-instituutti).
Annin erityisosaamista ovat kunnioittava kohtaaminen, rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus, haastavien keskusteluiden läpivieminen ja empaattinen lähestyminen. Annin arvot sovittelijana ovat inhimillisyys, pysähtymisen tärkeys ja oivalluttaminen. Anni on itsenäinen yrittäjä, joka tekee töitä Braversin verkostossa.

Sanna Fäldt
Työ- ja organisaatiopsykologian sekä muutosjohtamisen asiantuntija, kokenut tiiminvetäjä, työyhteisösovittelija ja mindfulnessohjaaja. Opiskelee paraikaa lyhytterapeutiksi. Yli 15 vuoden kokemus viestintäalan tehtävistä, viimeisimpänä Deloittelta markkinointi- ja viestintäjohtajana. Toinen Braversin perustajista ja toiminut päätoimisena valmentajana vuodesta 2019.
Sanna on tottunut valmentamaan kokeneita asiantuntijoita. Hän pyrkii ohjauksessaan edistämään oppimista lähestyttävien teoreettisten viitekehyksien, kokemuksellisten tekniikoiden ja käytännön esimerkkien kautta. Arvot sovittelijana ovat aitous, tasapuolisuus ja inhimillisyys
Sanna on kirjoittanut kaksi tietokirjaa: Nauti työstäsi! Naisen voimakirja työelämään (Bazar 2019) ja Pirjo ja Tyyne – Kesytä sisäiset äänesi (Bazar 2021). Kolmas kirja Sydämellä töissä ilmestyy 3/2023 (Avain).
kuulemme sinua!
Muotoilemme valmennussisällöt aina vastaamaan organisaatiosi yksilöllistä tilannetta. Saat meiltä sekä kertaluonteisia valmennuksia että pidemmälle aikavälille jaksottuvia ohjelmia välitehtävineen.
Hinnoitteluesimerkkinä Sovitteleva esihenkilö -valmennus kahdella valmentajalla verkon yli, 90 min, max. 50 osallistujalle, hinta 3 000 € + alv 24 %.